U bent hier: Home › heropening turnhal

Wethouder opent gerenoveerde turnhal met trampolinesprong

ALMERE - Met een trampolinesprong door een stuk papier opende wethouder René Peeters zaterdagavond de gerenoveerde turnhal in Sportcomplex Carl Dekker, de thuishaven van Turning Spirit Almere en de Badminton Vereniging Almere. 

De Stichting Sportaccommodaties Flevoland, de eigenaar van Sportcomplex Carl Dekker, heeft de afgelopen twee jaar een aantal energiebesparende maatregelen uitgevoerd, zoals het aanbrengen van zonnecollectoren, ​het isoleren van de badmintonzaal, ​het isoleren van de turnzaal, ​het verbeteren van de akoestiek in de turnzaal en het aanbrengen van warmteterugwininstallaties in de badmintonzaal, de turnzaal, de ​kantine, de kleedkamers en het cursuslokaal.  

'Met deze werkzaamheden, uitgevoerd door Installatiebedrijf Carl Dekker, was een bedrag gemoeid van 500.000 euro en dat is nagenoeg geheel uit eigen middelen gefinancierd', aldus wethouder Peeters. 'De stichting heeft hiermee een aantal belangrijke stappen gezet om van Sportcomplex Carl Dekker een energiegroen sportcomplex te maken.'   

'Applaus voor ouders!'    

De officiële opening werd door enkele turners en turnsters van TSA opgeluisterd met een turndemonstratie. Wethouder Peeters keek bewonderend toe en verklaarde veel respect te hebben voor deze sporters. 'Maar ook voor hun ouders. Want, en dat mag best een keer gezegd worden, de ouders maken het mogelijk dat hun kinderen hun sport kunnen beoefenen', benadrukte de wethouder. 'Zij moeten toch steeds maar weer op en neer rijden om hun kinderen te brengen en te halen. Daarom vraag ik hierbij een groot applaus voor al deze ouders!'     

Na de turndemonstraties moest de wethouder zelf ook in actie komen. Daar werkte hij heel sportief aan mee. 'Hee, ik ben een hardloper!', verklaarde hij. Met een trampolinesprong door een stuk papier verklaarde de wethouder de gerenoveerde turnhal officieel voor geopend.       

Na afloop van dit officiële gedeelte was er een nieuwjaarsreceptie voor vrijwilligers van TSA en kon iedereen in de Carltonzaal de eredivisiewedstrijd badminton volgen tussen Dekker Almere en TFS'57 uit Bergen op Zoom.       

Klik hier voor een filmpje van de openingshandeling.

 
(Wethouder Peeters werd o.a. getrakteerd op een voltige-demonstratie van Sander Bouwman. (Foto: Bob Friedländer)Wethouder René Peeters opende de vernieuwde turnhal met een trampolinesprong door een stuk papier. (Foto: Bob Friedländer)

                


Ogenblik a.u.b. ...