U bent hier: Home › Nieuws/Uitslagen › Nieuws

Heren Selectie: TSA-heren naar NK
   (07-05-2018)

TSA-turners naar NK

Onze selectieheren zijn goed bezig in de aanloop naar het NK. Tijdens de kwalificaties en halve finales in Kampen hebben Instappers Tim en Aiden en Pupillen Xavi en Bryan zich geplaatst voor de NK meerkampfinale. Daarnaast plaatsten zij zich voor meerdere toestelfinales. Tim: Vloer, Voltige, Ringen en Sprong. Aiden: Ringen en Brug. Xavi: Voltige, Sprong en Brug. Bryan: Vloer, Ringen en Sprong. Daarnaast plaatste Stefan (Pupil) zich ook voor de toestelfinale Sprong en Fedde (Instap) voor de toestelfinale Vloer. De finales vinden op 2 en 3 juni plaats in Hoofddorp en we wensen deze mannen daar natuurlijk heel veel succes! Maar hier blijft het hoogstwaarschijnlijk niet bij, want Sander, Yaron, Jesper, Dennis en Rimmert kunnen zich op 27 mei in Leek ook nog plaatsen voor het NK.

Trainers Margriet Roeters en Wim de Bakker zijn heel tevreden over de progressie van hun pupillen. ,,Het gaat heel goed. We hebben op dit moment twee heren in Jong Oranje, Xavi en Bryan. Naast de trainingen bij TSA hebben deze heren ook nationale trainingen op het programma staan. Aiden en Tim doen mee aan Districtstrainingen om door te kunnen stromen naar Jong Oranje Talenten”, vertelt Margriet. ,,Verder is Sander na een eerdere beëindiging van zijn topsportcarrière toch weer terug in het wedstrijdturnen en hij heeft zich ten doel gesteld om dit jaar Nederlands Kampioen te worden op het onderdeel voltige."

De herenselectie bestaat momenteel uit negentien turners die gezamenlijk trainen in de turnhal aan de Bongerdstraat in Parkwijk. De jongste is 8 en de oudste is 23 jaar. Ze komen niet alleen uit Almere, maar ook uit Zeewolde, Lelystad, Hilversum, Muiderberg en Rimmert reist zelfs vanuit het Friese Dronrijp naar Almere om naast zijn trainingsuren in Friesland bij TSA nog meer trainingsuren te kunnen maken. ,,Het is een hele diverse groep, maar het is mooi om te zien hoe goed zij samen trainen, elkaar helpen en motiveren”, vertelt Margriet. ,,In het kader van de teambuilding plannen we elk jaar ook een teamuitje en een trainingsstage in België. Naast hard werken hebben de mannen ook heel veel lol samen en dat is ook belangrijk. Plezier hebben in wat je doet, komt je prestaties alleen maar ten goede.”

De herenselectie van Turning Spirit Almere in de trainingshal aan de Bongerdstraat in Parkwijk.

(Terug naar boven)


Heren Selectie: Gezamenlijke trainingsdag selectieheren en -dames
   (01-05-2018)

Gezamenlijke trainingsdag selectieheren en dames divisie 2 en 3

In het kader van de samenwerking hebben de selectiedames divisie 2 en 3 en de voltallige herenselectie op zondag 29 april een gezamenlijke trainingsdag gehad. In de Faberhal in Heerde werden twee trainingen van drie uur, dus in totaal zes uur, afgewerkt. De jongens en de meiden deden daarbij een gezamenlijke warming-up, gezamenlijke krachttraining en ze hebben gezellig met elkaar gegeten op de boerderij. Naast het werken op de toestellen hebben de turnsters en turners met elkaar ook een Domino Challenge in elkaar gezet. Zie de TSA Facebookpagina voor het filmpje dat hiervan is gemaakt. Het was een geslaagde dag, waarbij hard werken werd afgewisseld met plezier en gezelligheid met elkaar.

(Terug naar boven)


Dames Selectie: TSA-turnster Jelaya plaatst zich voor NK
   (28-04-2018)

TSA-turnster Jelaya naar NK

TSA-turnster Jelaya Sheppard (instap N2) heeft afgelopen 14 april goede zaken gedaan tijdens de halve finale voor het NK dames in Leek. Met een fantastische score van 53.067 werd ze 4de en heeft ze zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in Almelo op 9 juni! Bovendien werd ze 1ste op Vloer en mag ze ook de toestelfinale in Almelo op 10 juni turnen! Supermooie prestatie! Wij wensen Jelaya heel veel succes in Almelo!

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Nieuwsbrief TSA-4tje maart 2018
   (30-03-2018)

Lees hier de nieuwsbrief van maart 2018 met daarin:

Woordje voorzitter

TSA-powervrouwen op Internationale Vrouwendag

Oude en nieuwe trainster recreatie

Vertrouwenspersoon TSA

Contributie en financiën

(Terug naar boven)

Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...