U bent hier: Home › Nieuws/Uitslagen › Nieuws

ClubNieuws: Trampoline-dek in turnhal vervangen
   (29-04-2019)

Trampoline-dek in TSA-turnhal vervangen

Onze turners en turnsters kunnen weer gebruik maken van de grote trampoline in de turnhal aan de Bongerdstraat. Het trampoline-dek is vervangen, mede dankzij de hulp van een aantal vrijwilligers.

Toen het nieuwe trampoline-dek binnen was, moesten we dit er nog wel 'even' zelf inzetten en bevestigen. Met dank aan Jill en Erik Vis, Geeske Meskers, Wim de Bakker en Margriet Roeters is dit gelukt en kan de vereniging weer gebruik maken van de trampoline. Trainers Wim en Margriet zijn twee uur bezig geweest om het oude dek er uit te krijgen en de boel weer schoon te maken. Daarna hebben Jill, Erik, Geeske en Wim in nog eens twee uur tijd het nieuwe dek er weer in gekregen en aangespannen. 

Namens de selectie's onze dank!

 

(Terug naar boven)


ClubNieuws: OrthoMotive sponsort krachtelasieken
   (28-04-2019)

OrthoMotive sponsort krachtelastieken

Vincent Coppejans, fysiotherapeut en manueel therapeut van OrthoMotive, heeft 25 krachtelastieken gesponsord voor de heren- en damesselectie van TSA.
Vincent heeft grotendeels de heren van onze turnselectie onder zijn hoede en helpt de mannen wanneer zij met pijntjes of blessures kampen.
Wij waarderen dit gebaar enorm en zijn er erg blij mee! Wekelijks worden deze elastieken gebruikt in de training.

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Barbara Boerlijst nieuwe voorzitter TSA
   (18-04-2019)

Even voorstellen: onze nieuwe voorzitter Barbara Boerlijst

Barbara Boerlijst is de nieuwe voorzitter van Turning Spirit Almere. Zij heeft eerder deze maand, tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering, het stokje overgenomen van Teunis Versluis. “Omdat er niemand opstond om hem op te volgen, heb ik besloten me beschikbaar te stellen als de nieuwe voorzitter.”

Barbara is al heel wat jaren betrokken bij onze vereniging. "Toen mijn dochter 18 jaar geleden bij TSA ging turnen, bleek haar juf zwanger en zocht TSA een vervangster. Zou die niet gevonden worden, dan moest haar groep stoppen. Ik heb toen gezegd wel ‘even’ les te willen geven, omdat ik dat al jaren (in Twente en in Amsterdam) gedaan had. Recreatie turnen, selectie turnen voor jongens en meiden, jong en ouder, acrobatiek en aerobics. Turnleiding is moeilijk te vinden, het vervangen van die paar maanden zwangerschap werd dan ook ruim drie jaar!”

Daarna is Barbara nog een tijdje betrokken geweest als verbinder tussen het bestuur en trainers van TSA. “Inmiddels is mijn oudste dochter gestopt met turnen. Mijn jongste dochter turnt nog steeds en volgt nu ook de opleiding tot turnleidster. Het is mooi dat een vereniging haar leiding uit de eigen geledingen kan plukken.”

Een goede vereniging, haar leidinggevenden, de turners en turnsters verdienen een goed en compleet bestuur, vindt Barbara. “Er zijn voldoende bestuurstaken die binnen een veelzijdige en grote vereniging als TSA achter de schermen gedaan moeten worden. Begin deze maand zijn we het nieuwe bestuursjaar gestart tijdens de Algemene Ledenvergadering. Een bestuur met veel nieuwe gezichten en gelukkig ook nog wat bekende gezichten. Ik heb er zin in en hoop op feedback van alle leden zodat we samen een mooie vereniging blijven. Dus wat mij betreft: Op een gezellige vereniging en een energiek turnjaar!”

Barbara tijdens de rayonwedstrijden in Amsterdam tussen de deelnemende senioren en junioren (div 4) van TSA.

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Verkoop recreatiepakjes op 12 april
   (23-03-2019)

Verkoop recreatiepakjes

Heeft uw dochter of zoon nog een recreatiepakje van TSA nodig? Op vrijdag 12 april is er weer een verkoop van recreatiepakjes in de Turnhal aan de Bongerdstraat 6, van 17:00 tot 19:00 uur. Pakjes kunnen ter plekke worden gepast en gekocht.

Vooraf bestellen is niet mogelijk. Let op: alléén contante betaling en liefst zo gepast mogelijk, er is géén pin aanwezig.

Kijk hier voor de tabel met maten en prijzen.

(Terug naar boven)


Heren Selectie: Turners TSA laten van zich horen!
   (23-03-2019)

Turners Turning Spirit Almere laten van zich horen!

De afgelopen weekenden zijn de eerste district en landelijke wedstrijden voor de turners van Almere geweest.  Het harde werken resulteert in goede wedstrijden en biedt meer perspectief. Wij als trainers zijn zeer trots op al onze jongens!

De eerste en tweede district wedstrijden zijn geweest. Hieraan werd deelgenomen door Shai, Rombout en Nigel. Shai eindigde als 22ste, een prima prestatie als je bedenkt dat hij voor het eerst een turnwedstrijd draait. Rombout haalde een verdienstelijke 11e plaats. Dit weekend mag hij weer. Nigel werd zeer onverwachts 1ste, goud dus! Ook hij gaat dit weekend strijden voor een plaatsje op het NK.

De eerste 2 landelijke wedstrijden hebben ook zeer goed uitgepakt. De jongens die nu voor TSA hebben meegedaan zijn: Stefan, Aiden, Tim, Bram, Bryan, Dylan, Rimmert, Sander en Dennis. De laatste vier kunnen zich bij elke plaatsingswedstrijd plaatsen voor een toestelfinale. Hiervoor moeten ze 1 of 2 worden op een toestel.

Stefan heeft een mooie 14 de plaats behaald. Hij gaat strijden voor een plaatsje op het NK. Dylan scoorde 11.95 op brug, goud en dus een finaleplaats op de toestel finale in het NK-weekend. Overall staat Dylan nu 16e. Bram turnde voor het eerst een wedstrijd en werd 20e. Op naar de volgende wedstrijd, gaat helemaal goed komen Tim eindigde als  13e, goed gedaan! Aiden werd 12e, hier zit zeker nog meer in.

Bryan, die voor Turning Spirit Almere in de hoogste lijn uitkomt, werd 9e. Kom maar op wedstrijd 2! Dennis deed helaas door een blessure maar 1 toestel: Voltige. Daarop werd hij 2e, zilver dus en een toestelfinale! Dennis zal eerst geopereerd worden. Succes met herstel en op naar voltige! Rimmert staat nu overall 6e, ook hier zit veel meer in.

Als klap op de vuurpijl werd Sander 1e  overall! Daarnaast ook drie toestelfinale’s: Voltige, Ringen en Brug.

Wij hebben er zin in. Kom maar op!

Margriet

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Nieuwsbrief TSA-4tje maart 2019
   (08-03-2019)

Lees hier de nieuwsbrief van maart 2019 met daarin:

 

- Even voorstellen: nieuwe secretaris Nadia Serban

- Wie wordt onze nieuwe voorzitter?

- Verkoop recreatie turnpakjes TSA

- Nieuwe trainsters in opleiding

- Nieuwe juryleden

- Medailles voor Anna en Maiti in Servië

(Terug naar boven)

Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...