U bent hier: Home › Nieuws/Uitslagen › Nieuws

ClubNieuws: Extra kledingverkoop op 2 december
   (16-11-2019)

Heeft uw kind nog een TSA-recreatiepakje nodig? Leuk cadeautje voor de feestdagen! Op maandag  2 december is er daarom een korte extra kledingverkoop van 17.30 tot 18.30 uur in de turnhal aan de Bongerdstraat. Recreatiepakjes voor jongens en meiden zijn daar ter plekke te koop (geen RG). Er kan niet  vooraf worden besteld.  LET OP: Alleen contante betaling, er is geen pin aanwezig! 

(Terug naar boven)


ClubNieuws: TSA bij Special Olympics
   (14-11-2019)

Special Olympics waren weer een feestje!

Op 2 oktober vonden in het topsportcentrum in Almere de Special Olympics plaats voor de gehandicapte sporters. TSA heeft hiervoor vrijwilligers geleverd en turnmateriaal uitgeleend. Wat een vrolijkheid was er in de zaal!

De opbouwploeg stond s'ochtends om 07.30 uur al paraat en bestond uit: Niels post, Niels Burgerding, Bastiaan Verhoeven, Steffan Vlietstra, Dylan Burgerding, Gijs Afink en Wim de Bakker. Zij hadden twee uur de tijd om de za op te bouwen, inclusief vloer. Toppers!

Bij Wedstrijd 1 werd de muziek en teambegeleiding gedaan door Sonja Verhoeven, mevrouw Baars,Cris Baars, Wim de Bakker en Margriet Roeters. Wedstrijd 2 muziek en groepbegeleiders: Geeske en Stefan Meskers en Margriet Roeters.

De warming up hebben de TSA-vrijwilligers er ook nog even bij gedaan. Het ging allemaal als een tierelier. Over 2 jaar zijn we weer van de partij!

We bedanken alle mensen die zijn komen kijken bij deze Special Olympics. Carla, Aiden, Ben, Michael, Milan met zus en moeder, dank jullie wel. Stefan bedankt voor het opvangen van de materialen. Als vereniging hebben we ons weer goed op de kaart gezet.

    
      


(Terug naar boven)


Heren Selectie: Sander Bouwman neemt afscheid van topsport
   (02-11-2019)

TSA-turner Sander Bouwman neemt afscheid van topsport

TSA-turner Sander Bouwman heeft afscheid genomen van de topsport. Toen hij vlak voor de zomervakantie deze moeilijke beslissing nam, volgde er nog een uitnodiging om mee te doen aan het turngala Jump to the Max in Brabant. In eerst instantie wilde Sander hiervoor netjes bedanken, maar hier dacht de organisatie anders over. Sander stond namelijk tweede in de 1ste divisie ranglijst en zou een prijs hiervoor ontvangen. Dus ging hij toch weer in training voor het gala, waar hij zaterdag 26 oktober nog één keer schitterde op de rekstok (bekijk hiervan een filmpje op onze Facebookpagina). 

Zijn trainster Margriet was uiteraard aanwezig om hem vanaf de tribune aan te moedigen. "Het was een top afsluiting van een topsport carrière", aldus zijn trotse coach. Sander kreeg zijn tweede prijs uitgereikt en als klap op de vuurpijl ging hij ook nog even op de foto met Olympiër Maria Dragulscu (zie onderstaande foto's).

Sander verlaat de turnsport niet helemaal, voor de fun  traint hij nog bij onze recreatie ploeg op vrijdagavond.

 

 

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Verkoop turnpakjes recreatie
   (18-10-2019)

Verkoop turnpakjes recreatie

Op vrijdag 1 november is er van 17.30 tot 19.00 uur weer een verkoop van TSA-turnpakjes voor de recratiemeiden en -jongens (geen RG!). Pakjes kunnen ter plekke worden gepast en gekocht. Let op: alleen contante betaling en liefst gepast, er is geen pin aanwezig! Kijk voor meer informatie over maten en prijzen op pagina over turnkleding (onder het kopje lidmaatschap in de linkerkolom op onze website).

 

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Springfestijn 2019
   (04-10-2019)

Springfestijn 2019 op zaterdag 2 november in de sporthal de Lunet te Naarden

Deze wedstrijden worden elk jaar georganiseerd voor het hele rayon het Gooi. TSA doet meestal mee met een paar groepen. Ook dit jaar zijn Carla, Stefan, Marianne en Mira van plan om deel te nemen. Maar dan moeten jullie je wel opgeven!

Jouw trainer geeft aan op welke toestellen jouw groep gaat deelnemen. Alle springtoestellen staan in de sporthal de Lunet opgesteld en groepen mogen op verschillende toestellen deelnemen. (pegasus, mintrampoline, plankoline, trampoline, etc). De volgende lessen zullen jullie dan ook gaan oefenen voor deze wedstrijd.

Als jouw groep aan deze wedstrijden meedoet, dan zal je trainer vragen om onderstaand strookje ingevuld mee te nemen naar de volgende les.. Het inschrijfgeld per toestel zal verdeeld worden over het aantal deelnemers in je groep. Reken op maximaal 3 euro inschrijfgeld per toestel. Dit inschrijfgeld moet je dan meenemen met je ingevulde strookje naar je training.

Jouw trainer/trainster zal na 16 oktober aangeven welk inschrijfbedrag je moet betalen en op welk tijdstip jouw groepje is ingedeeld zodat je weet op welk tijdstip je in Naarden aanwezig moet zijn.

De wedstrijd is erg leuk omdat je mag laten zien wat jullie als groep allemaal kunnen. De jury bekijkt welke groepen het beste samen een groep vormen, dus hoe goed alle kinderen op dezelfde manier hun sprongen doen. Je bent dus nooit de beste of de slechtste in je groep. En het maakt niet uit of je hele moeilijke sprongen doet of makkelijke.

Voor de ouders, opa’s en oma’s, etc. die zouden willen komen kijken, alvast een waarschuwing voor het parkeren van uw auto: Parkeer uw auto in de vakken want dit evenement wordt door heel veel mensen bezocht omdat het zo leuk is om als toeschouwer naar te kijken. Maar in het verleden hebben veel TSA ouders boetes gekregen in verband met fout parkeren.

Kortom: als je trainer/trainster jouw groep inschrijft voor deze wedstrijden, doe dan mee anders mis je een heel leuk evenement!

Klik hier voor het deelnameformulier

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Winnaars TSA Zomerfotowedstrijd 2019
   (03-10-2019)

 Winnaars TSA Zomerfotowedstrijd 2019

De winnaars van de TSA Zomerfotowedstrijd zijn bekend. Het was weer ontzettend moeilijk om een keuze te maken uit de in totaal zo'n 50 inzendingen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de volgende foto's:


Een levend standbeeld in St. Petersburg ging op de knieën voor de elegante Anastasia.


Puck maakte snorkelend een handstand.

     


Aiden in actie op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, uitkijkend over Oostenrijk.
 

De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen via de mail. We willen iedereen bedanken voor het meedoen! Alle inzendingen zijn te bewonderen in het foto-album op onze Facebookpagina: 

https://www.facebook.com/pg/turningspiritalmere/photos/?tab=album&album_id=2593846163969695

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Nieuwe trainingspakken turnselectie
   (24-09-2019)

Eén vereniging, één uitstraling

We kregen veel vragen vanuit alle turnafdelingen  over trainingspakken: één vereniging, één uitstraling. Vorig jaar hebben de ritmische gymnastiek turnsters gekozen voor een donkerblauw TSA-trainingspak van het merk Craft (zie foto).

J&K Sports wil dit pak tegen een sterk gereduceerde prijs (€ 59,99, inclusief bedrukking met het TSA logo en J&K Sports logo) aan alle TSA-leden aanbieden.  Het is niet verplicht maar mocht u voor uw kind toch een trainingspak willen aanschaffen, dan kunt u in deze winkel aangeven dat het een TSA-trainingspak betreft.
Het aanbod geldt alleen voor het afgesproken TSA logo en de afgesproken kleur. U kunt het pak in de winkel passen en aanschaffen. (Verdere info: zie website).
Adres: J&K Sports, Zuideinde 11 (t.o. de HEMA) in Almere Buiten. 

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Geslaagde meedoeles voor ouders
   (20-09-2019)

Geslaagde meedoeles voor ouders

Voor de zomervakantie sloten de selectieturners en -turnsters het turnseizoen af met een gezamenlijke meedoeles. Veel ouders waren naar de turnhal in de Parkwijk gekomen om hieraan mee te doen. Naast een warming-up en andere sportieve activiteiten werden er ook huizen gebouwd van matten en blokken uit de valkuil.  Het werd een dolle boel! Hier een kleine foto-impressie:

     
       
       
      

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Barbara Boerlijst nieuwe voorzitter TSA
   (29-04-2019)

Barbara Boerlijst nieuwe voorzitter van TSA

Barbara Boerlijst is de nieuwe voorzitter van Turning Spirit Almere. Zij heeft begin april, tijdens de Algemene Ledenvergadering, het stokje overgenomen van Teunis Versluis.

Barbara is al heel wat jaren betrokken bij onze vereniging. "Toen mijn dochter 18 jaar geleden bij TSA ging turnen, bleek haar juf zwanger en zocht TSA een vervangster. Zou die niet gevonden worden, dan moest haar groep stoppen. Ik heb toen gezegd wel ‘even’ les te willen geven, omdat ik dat al jaren (in Twente en in Amsterdam) gedaan had. Recreatie turnen, selectie turnen voor jongens en meiden, jong en ouder, acrobatiek en aerobics. Turnleiding is moeilijk te vinden, het vervangen van die paar maanden zwangerschap werd dan ook ruim drie jaar!”

Daarna is Barbara nog een tijdje betrokken geweest als verbinder tussen het bestuur en trainers van TSA. “Inmiddels is mijn oudste dochter gestopt met turnen. Mijn jongste dochter turnt nog steeds en volgt nu ook de opleiding tot turnleidster. Het is mooi dat een vereniging haar leiding uit de eigen geledingen kan plukken.”

Een goede vereniging, haar leidinggevenden, de turners en turnsters verdienen een goed en compleet bestuur, vindt Barbara. “Er zijn voldoende bestuurstaken die binnen een veelzijdige en grote vereniging als TSA achter de schermen gedaan moeten worden. Begin deze maand zijn we het nieuwe bestuursjaar gestart tijdens de Algemene Ledenvergadering. Een bestuur met veel nieuwe gezichten en gelukkig ook nog wat bekende gezichten. Ik heb er zin in en hoop op feedback van alle leden zodat we samen een mooie vereniging blijven. Dus wat mij betreft: Op een gezellige vereniging en een energiek turnjaar!”

   

(Terug naar boven)

Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...