U bent hier: Home › Nieuws/Uitslagen › Nieuws

Heren Selectie: TSA-heren naar NK
   (07-05-2018)

TSA-turners naar NK

Onze selectieheren zijn goed bezig in de aanloop naar het NK. Tijdens de kwalificaties en halve finales in Kampen hebben Instappers Tim en Aiden en Pupillen Xavi en Bryan zich geplaatst voor de NK meerkampfinale. Daarnaast plaatsten zij zich voor meerdere toestelfinales. Tim: Vloer, Voltige, Ringen en Sprong. Aiden: Ringen en Brug. Xavi: Voltige, Sprong en Brug. Bryan: Vloer, Ringen en Sprong. Daarnaast plaatste Stefan (Pupil) zich ook voor de toestelfinale Sprong en Fedde (Instap) voor de toestelfinale Vloer. De finales vinden op 2 en 3 juni plaats in Hoofddorp en we wensen deze mannen daar natuurlijk heel veel succes! Maar hier blijft het hoogstwaarschijnlijk niet bij, want Sander, Yaron, Jesper, Dennis en Rimmert kunnen zich op 27 mei in Leek ook nog plaatsen voor het NK.

Trainers Margriet Roeters en Wim de Bakker zijn heel tevreden over de progressie van hun pupillen. ,,Het gaat heel goed. We hebben op dit moment twee heren in Jong Oranje, Xavi en Bryan. Naast de trainingen bij TSA hebben deze heren ook nationale trainingen op het programma staan. Aiden en Tim doen mee aan Districtstrainingen om door te kunnen stromen naar Jong Oranje Talenten”, vertelt Margriet. ,,Verder is Sander na een eerdere beëindiging van zijn topsportcarrière toch weer terug in het wedstrijdturnen en hij heeft zich ten doel gesteld om dit jaar Nederlands Kampioen te worden op het onderdeel voltige."

De herenselectie bestaat momenteel uit negentien turners die gezamenlijk trainen in de turnhal aan de Bongerdstraat in Parkwijk. De jongste is 8 en de oudste is 23 jaar. Ze komen niet alleen uit Almere, maar ook uit Zeewolde, Lelystad, Hilversum, Muiderberg en Rimmert reist zelfs vanuit het Friese Dronrijp naar Almere om naast zijn trainingsuren in Friesland bij TSA nog meer trainingsuren te kunnen maken. ,,Het is een hele diverse groep, maar het is mooi om te zien hoe goed zij samen trainen, elkaar helpen en motiveren”, vertelt Margriet. ,,In het kader van de teambuilding plannen we elk jaar ook een teamuitje en een trainingsstage in België. Naast hard werken hebben de mannen ook heel veel lol samen en dat is ook belangrijk. Plezier hebben in wat je doet, komt je prestaties alleen maar ten goede.”

De herenselectie van Turning Spirit Almere in de trainingshal aan de Bongerdstraat in Parkwijk.

Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...