U bent hier: Home › Nieuws/Uitslagen › Nieuws

Heren Selectie: Sander en Bryan winnen Ahoy Cup in Rotterdam
   (29-06-2018)

Sander Bouwman en Bryan Vis winnen Ahoy Cup in Rotterdam

TSA-turners Sander Bouwman en Bryan Vis hebben de Ahoy Cup gewonnen. Zes turners van onze vereniging hadden zich tijdens de afgelopen NK’s geplaatst voor dit toernooi, dat op 23 en 24 juni plaatsvond tijdens het grote nationale finaleweekend in Ahoy Rotterdam.

Sander werd Ahoy Kampioen bij de senioren 1e divisie. Hij had zich daarnaast geplaats voor de toestelfinales brug, rek en ringen en won op alle drie de toestellen het goud! De toestelfinales vonden plaats in de grote arena van Ahoy en Sander stond op het erepodium naast nationale toppers als Bart Deurloo en Casimir Schmidt.

Bryan won het goud in de categorie Talentendivisie Pupil en mocht zich dus eveneens Ahoy Kampioen noemen. Zijn teamgenoot Xavi Lubbe sleepte het zilver in de wacht. Aiden van Lieshout (Talentendivisie instap) en Dennis Müller (1e divisie junior 2) eindigden op de zevende plaats. Tim Verhoeven (1e divisie Instap) greep net naast de prijzen en werd knap vierde.

Na afloop van de Ahoy Cup mocht Sander ook nog eens de tweede prijs van de Turnsupporter Ranglijst in ontvangst nemen. Het magazine Turnsupporter reikte prijzen uit aan de meest constante turnsters en turners van het afgelopen seizoen.

,,Dit was een geweldige afsluiting van ons wedstrijdseizoen. Ahoy Rotterdam is behoorlijk indrukwekkend en dat maakte deze wedstrijden extra spannend voor de heren. Ik ben enorm trots op alle mannen”, reageert trainster Margriet Roeters. ,,Maar de echte afsluiting van dit seizoen wordt voor de herenselectie een uitje naar avonturenpark Hellendoorn, met alle turners, trainers en onze stagiaire Mylène Vis. Dat hebben we met zijn allen wel verdiend en daar kijken we ook enorm naar uit!”


  Sander Bouwman (midden) omringd door winnaars in andere categorieën.

   
               Goud voor Bryan.

(Terug naar boven)


Ritmisch Gym Groep: Acht medailles voor RG-dames in Ahoy
   (27-06-2018)

Acht medailles voor rg-dames in Ahoy

De hele rg-selectie van TSA was vertegenwoordigd in Ahoy voor het NK 1e divisie individueel & groeps en voor de Ahoy Cup 2e divisie groeps. De meiden gingen met maar liefst 8 medailles naar huis!

De prejunioren uit de 2e divisie werden eerste met hun bal oefening. Bij de Benjamins werd TSA1 tweede en TSA2 derde met de hoepel. Bij de Benjamins werd TSA2 tweede en TSA1 derde met de oefening zonder materiaal. De junioren behaalden de derde plaats met hun oefening met de bal en een tweede plaats met de oefening knots. In de 1e divisie werd de Benjamin groep tweede met de oefening met de hoepel.


De prejunioren uit de 2e divisie werden 1e met de bal oefening.

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Elf medailles voor TSA op Nederlandse kampioenschappen
   (04-06-2018)

Elf medailles voor Turning Spirit Almere op Nederlandse kampioenschappen

Turning Spirit Almere (TSA) heeft in het weekend van 2 en 3 juni in totaal vijf gouden, drie zilveren en drie bronzen medailles in de wacht gesleept bij de Nederlandse kampioenschappen die op diverse locaties werden gehouden.

Sander Bouwman werd zaterdag allround Nederlands kampioen 1e divisie in Hoofddorp. Hij behaalde in de categorie Senior de hoogste score op de meerkamp. Een dag later won hij bij de toestelfinales ook het goud op de brug en pakte hij het zilver op de ringen.  Tim Verhoeven (1e divisie Instap) werd Nederlands kampioen op zowel de toestellen sprong als voltige. Bryan Vis (Talentendivisie Pupil) pakte het zilver op sprong en Xavi Lubbe (Talentendivisie Pupil) won brons op sprong.

De TSA-turners hadden zich in totaal voor maar liefst 21 toestelfinales geplaatst en zes turners mochten aantreden in de meerkampfinale. Bij de meerkamp eindigde Dennis Müller (1e divisie Junior 2) op een knappe zesde plek. In de Talentendivisie Pupil werd Xavi Lubbe zevende en Bryan Vis achtste. In de 1e divisie Instap werd Tim Verhoeven vierde en in de Talentendivisie Instap behaalde Aiden van Lieshout de zevende plek.

Dames
Bij de dames werd TSA-turnster Melodee Neijman (Jeugd 1 N3) zondag Nederlands kampioen op het toestel brug tijdens de toestelfinales van het NK in Tilburg. Zij had zich ook geplaatst voor de meerkampfinale op zaterdag, waar zij 20e werd. Mila-Nova Kasan deed een weekend eerder mee aan het NK Divisie 3. Zij eindigde in de categorie Jeugd 2 op de 31e plek en werd achtste bij de toestelfinale brug. Jelaya Sheppard (instap N2) komt in het weekend van 9 en 10 juni nog in actie tijdens het NK in Almelo. Zij heeft zich geplaatst voor de meerkampfinale en de toestelfinale vloer. 

Ritmisch gym
In Barendrecht stond afgelopen weekend het NK ritmische gymnastiek (rg) 2e divisie op het programma. Alle drie de TSA-gymnasten die zich individueel hadden geplaatst mochten plaatsnemen op het erepodium. Zara Ponit won zilver bij de Benjamins. Charissa van Ekris pakte het brons in diezelfde categorie en Demi Bouma won eveneens brons bij de Prejunioren.  De rg-meiden van TSA zijn op 23 en 24 juni ook nog vertegenwoordigd op het NK in Ahoy Rotterdam.


Dennis, Margriet en Sander.

  
   Zilver voor Zara en brons
   voor Charissa.

  
   Melodee won goud op brug.


Bryan won zilver op sprong.
  
   Brons voor Demi.

  
   Goud voor Tim op sprong en voltige.

     

(Terug naar boven)


ClubNieuws: Succes voor TSA op Open Bredase Turn Kampioenschappen
   (22-05-2018)

Bredagym organiseerde in het Pinksterweekend een leuk en groot evenement. Gedurende drie dagen kwamen er ruim 1100 turnsters in actie en onze districtdames deden hier aan mee! Het was een mooi en geslaagd evenement, met veel successen voor TSA. We namen maar liefst 10 medailles mee naar huis!

Op zaterdag kwamen er 8 meiden in actie. In Pupil 2 D2 deden Kinga (4de plek), Chimene (7de plek) en Esmee (8ste plek) mee. Waarvan Kinga en Chimene voor het eerst een niveau hoger hebben geturnd! In Pupil 1 D2 is Kim 1ste geworden, Sawardy 2de en Zoe werd 5de. Rosalie behaalde een mooie 3de plek in Pupil 1 D3 en Larissa werd 2de in Pupil 2 D3!

Op zondag begonnen de pre-pre instappers D1 en de pre-instap D1 al vroeg in de ochtend. Dalal behaalde een mooie 4de plek in de pre pre en bij de pre-instap stonden er zelfs 2 meiden op het podium! Anne werd 2de en Fleur 3de! Rosa kwam daar vlak achteraan met een mooie 5de plek! Daarna was het de beurt aan de instap D1 en ook daar twee dames op het podium! Zoe op de 2de plek en Amber op de 3de plek! Amy behaalde een mooie 7de plaats!

Tijdens de derde wedstrijd was het volle bak met TSA turnsters! Jared en Chloe deden voor het eerst mee in een niveau hoger in Pupil 2 D1 en werden 6de en 12de.
Nadesia (Pupil 2 D1) werd 6de in haar categorie. Bij de pre instap D2 ook weer 2 meiden op het podium! Jaliah (2de), Monica (3de), Sara (4de), Britt (6de), Emily (10de). De meiden van instap D2, Mayke en Kaitlyn, werden respectievelijk 9de en 11de. In wedstrijd 4 werden pre-pre instappers D2 Amely 5de, Miguela 8ste en Jaede 9de! Puck was in de vijfde wedstrijd de hekkensluiter met een mooie 5de plek in Jeugd 1 D1!

Mooi eindresultaat met 10 medailles en allemaal super hun best gedaan en genoten!

 

(Terug naar boven)


Ritmisch Gym Groep: RG-meiden naar NK
   (22-05-2018)

Ook TSA-meiden van de ritmische gymnastiek hebben zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. In de 1e divisie individueel hebben Nadine en Anna zich in de categorie Benjamins geplaatst voor de A finale in Ahoy Rotterdam. In de 2e divisie zijn Zara en Charissa individueel geplaatst in de categorie Benjamins. Charissa & Simone plaatsten zich als duo bij de Benjamins), Demi plaatste zich individueel in de categorie prejunioren en Demi & Naomi plaatsten zich ook bij de prejunioren als duo.

De Benjamins uit de 1e divisie (zie foto) behaalden op 12 mei tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Den Bosch goud met hun hoepel oefening. De oefening zonder materiaal was goed voor een 4e plek. Onze senioren werden 9e met hoepel. Ook deze meiden mogen zich opmaken voor het NK in Ahoy Rotterdam.

(Terug naar boven)


Dames Selectie: Melodee en Mila-Nova naar NK
   (10-05-2018)

Nog meer NK nieuws! Melodee Neijman (Jeugd 1 N3) heeft zich als 8ste geplaatst voor de landelijke meerkamp op 2 juni en heeft zich daarnaast ook geplaatst voor de toestelfinale brug op 3 juni. Mila-Nova Kasan (jeugd 2 Divisie 3) heeft zich als 8ste geplaatst voor de meerkamp op 26 mei en is reserve voor de toestelfinale brug op 27 mei. Geweldig gedaan en veel succes meiden!

(Terug naar boven)


Heren Selectie: TSA-heren naar NK
   (07-05-2018)

TSA-turners naar NK

Onze selectieheren zijn goed bezig in de aanloop naar het NK. Tijdens de kwalificaties en halve finales in Kampen hebben Instappers Tim en Aiden en Pupillen Xavi en Bryan zich geplaatst voor de NK meerkampfinale. Daarnaast plaatsten zij zich voor meerdere toestelfinales. Tim: Vloer, Voltige, Ringen en Sprong. Aiden: Ringen en Brug. Xavi: Voltige, Sprong en Brug. Bryan: Vloer, Ringen en Sprong. Daarnaast plaatste Stefan (Pupil) zich ook voor de toestelfinale Sprong en Fedde (Instap) voor de toestelfinale Vloer. De finales vinden op 2 en 3 juni plaats in Hoofddorp en we wensen deze mannen daar natuurlijk heel veel succes! Maar hier blijft het hoogstwaarschijnlijk niet bij, want Sander, Yaron, Jesper, Dennis en Rimmert kunnen zich op 27 mei in Leek ook nog plaatsen voor het NK.

Trainers Margriet Roeters en Wim de Bakker zijn heel tevreden over de progressie van hun pupillen. ,,Het gaat heel goed. We hebben op dit moment twee heren in Jong Oranje, Xavi en Bryan. Naast de trainingen bij TSA hebben deze heren ook nationale trainingen op het programma staan. Aiden en Tim doen mee aan Districtstrainingen om door te kunnen stromen naar Jong Oranje Talenten”, vertelt Margriet. ,,Verder is Sander na een eerdere beëindiging van zijn topsportcarrière toch weer terug in het wedstrijdturnen en hij heeft zich ten doel gesteld om dit jaar Nederlands Kampioen te worden op het onderdeel voltige."

De herenselectie bestaat momenteel uit negentien turners die gezamenlijk trainen in de turnhal aan de Bongerdstraat in Parkwijk. De jongste is 8 en de oudste is 23 jaar. Ze komen niet alleen uit Almere, maar ook uit Zeewolde, Lelystad, Hilversum, Muiderberg en Rimmert reist zelfs vanuit het Friese Dronrijp naar Almere om naast zijn trainingsuren in Friesland bij TSA nog meer trainingsuren te kunnen maken. ,,Het is een hele diverse groep, maar het is mooi om te zien hoe goed zij samen trainen, elkaar helpen en motiveren”, vertelt Margriet. ,,In het kader van de teambuilding plannen we elk jaar ook een teamuitje en een trainingsstage in België. Naast hard werken hebben de mannen ook heel veel lol samen en dat is ook belangrijk. Plezier hebben in wat je doet, komt je prestaties alleen maar ten goede.”

De herenselectie van Turning Spirit Almere in de trainingshal aan de Bongerdstraat in Parkwijk.

(Terug naar boven)


Heren Selectie: Gezamenlijke trainingsdag selectieheren en -dames
   (01-05-2018)

Gezamenlijke trainingsdag selectieheren en dames divisie 2 en 3

In het kader van de samenwerking hebben de selectiedames divisie 2 en 3 en de voltallige herenselectie op zondag 29 april een gezamenlijke trainingsdag gehad. In de Faberhal in Heerde werden twee trainingen van drie uur, dus in totaal zes uur, afgewerkt. De jongens en de meiden deden daarbij een gezamenlijke warming-up, gezamenlijke krachttraining en ze hebben gezellig met elkaar gegeten op de boerderij. Naast het werken op de toestellen hebben de turnsters en turners met elkaar ook een Domino Challenge in elkaar gezet. Zie de TSA Facebookpagina voor het filmpje dat hiervan is gemaakt. Het was een geslaagde dag, waarbij hard werken werd afgewisseld met plezier en gezelligheid met elkaar.

(Terug naar boven)


Dames Selectie: TSA-turnster Jelaya plaatst zich voor NK
   (28-04-2018)

TSA-turnster Jelaya naar NK

TSA-turnster Jelaya Sheppard (instap N2) heeft afgelopen 14 april goede zaken gedaan tijdens de halve finale voor het NK dames in Leek. Met een fantastische score van 53.067 werd ze 4de en heeft ze zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in Almelo op 9 juni! Bovendien werd ze 1ste op Vloer en mag ze ook de toestelfinale in Almelo op 10 juni turnen! Supermooie prestatie! Wij wensen Jelaya heel veel succes in Almelo!

(Terug naar boven)

Nieuwsarchief

Ogenblik a.u.b. ...